Gebitscorrecties

De behandeling gebeurt in 2 bezoeken bij een Lumineers gecertificeerde tandarts.

Bij het eerste bezoek wordt bekeken of uw gebit geschikt is voor Lumineers en wordt in dat geval een afdruk gemaakt van uw gebit. Het is tevens mogelijk om een demo-bitje te laten maken om een indruk te krijgen van hoe de Lumineers eruit zullen gaan zien.

Tijdens het tweede bezoek zullen de Lumineers worden geplaatst. Doorgaans duurt het plaatsen niet meer dan een uur. Het plaatsen is volledig pijnloos en kan zonder verdoving gedaan worden. Voor het plaatsen worden uw tanden meestal iets opgeruwd en in enkele gevallen iets bijgeslepen. Hierbij wordt géén gevoelige tandstructuur verwijderd en daarom is het plaatsen ook volledig omkeerbaar.
In eerste instantie zullen de Lumineers met een 'tijdelijke' bonding geplaatst worden om het resultaat te bekijken. Wanneer u inderdaad tevreden bent met hoe het eruit zal gaan zien, zal de tandarts de definitieve bonding plaatsen en de Lumineers op uw tanden schuiven.

De eerste paar uur zal het iets dikker aanvoelen, echter wennen uw lippen zeer snel hieraan en merkt u na enkele uren al niets meer en voelen de Lumineers net zo natuurlijk als uw eigen tanden.

Voor een uitsluitend advies of Lumineers geschikt voor u zijn is een bezoek aan een Lumineers gecertificeerde tandarts noodzakelijk. Bekijk hiervoor de lijst met tandartsen die actie met Lumineers werken. Dr. Charles M. Schoenfeld is een gerenommeerde tandarts uit Amerika die een publicatie heeft geschreven over Lumineers:

Reference paper
by Dr. Charles
M. Schoenfeld

Hieronder vindt u voorbeelden van patienten die succesvol met Lumineers behandeld zijn.

Lumineers permanent witte tanden