Lumineers ontwikkeling

Lumineers is in 2004 door Den-Mat Corporation ontwikkeld en geïntroduceerd. Zij produceren aan de hand van een afdruk een Lumineer van sléchts 0,3 mm dik porselein. Deze wordt met speciaal cement op de tand geplakt waardoor zelfs sterk verkleurde tanden, bijvoorbeeld gele tanden en tetracycline verkleuringen, volledig worden gemaskeerd tot stralend witte en direct rechte tanden. Voor deze behandeling hoeft in tegenstelling tot de traditionele behandelmethode de tandstructuur niet bewerkt te worden.

Na het nemen van de afdruk wordt deze opgestuurd naar het Cerinate Dental Lab in Amerika waar de Lumineers worden geproduceerd. Vervolgens zullen enkele weken na de eerste afspraak in slechts één uur de Lumineers bij u worden geplaatst.

Nadat Lumineers zeer succesvol in Amerika zijn geïntroduceerd is dit product nu ook naar Europa overgekomen. Op dit moment vinden naast Nederland ook in Engeland en Duitsland eveneens seminars plaats om tandartsen op te leiden met dit product te kunnen werken. Voor een indicatie van het succes van dit product kunt u hier een overzicht bekijken van geplande seminars.


 

Lumineers permanent witte tanden