Veel gestelde vragen

Q:

Waar zit een tandarts bij wie ik mijn Lumineers of Snap-on Smile kan laten plaatsen?

 A:

Alle tandartsen die met Lumineers werken hebben daarvoor een speciale training gevolgd. Met deze training hebben zij alle verfijnde technieken en kennis opgedaan om uw Lumineers zorgvuldig te plaatsen. Al deze tandartsen zijn te vinden op de pagina Lumineers Tandartsen.

Voor Snap-on Smile hoeft de tandarts alleen een afdruk van uw gebit te maken. Dit kan in principe elke tandarts doen, dus ook uw eigen tandarts. Deze afdruk hoeft vervolgens alleen naar Keur & Sneltjes verstuurd te worden om uw Snap-on Smile te laten vervaardigen.
Mocht uw tandarts nog niet bekend zijn met Snap-on Smile, dan kunt u hem vragen contact met Keur & Sneltjes op te nemen. Daarnaast kunt u ten alle tijde contact opnemen met één van de Lumineers tandartsen.

  

Q:

Waarin verschillen Cerinate Lumineers ten opzichte van traditionele veneer behandelingen?

A:

Lumineers zijn uniek omdat ze zo dun kunnen worden gemaakt als een contactlens (ongeveer 0,2 mm), maar toch 100% verkleuringen weg kunnen werken. Verder moet bij traditionele veneers gevoelige tandstructuur verwijderd worden voordat ze geplaatst kunnen worden. Behalve dat bij Lumineers de tanden zelden minimaal bewerkt hoeven te worden, kunnen micro-lekkages of micro-breukjes niet ontstaan.

   
Q: Wat is het verschil tussen Lumineers en kunstof facings?
A:

Lumineers zijn super dun (0.2mm), kleurvast en van gepatenteerd Cerinate porcelein gemaakt. Kunstof facings verkleuren door het gebruik van bv thee, koffie, wijn enz. ,reageren op warm en koud en geven risico op lekkages waardoor carries vorming (gaatjes) voor de hand ligt.

   

Q:

Ik denk dat ik een beugel nodig heb om mijn tanden recht te zetten, maar ik wil niet zo lang met een beugel lopen. Kunnen Lumineers een oplossing bieden?

A:

In de meeste gevallen zijn Lumineers een uitstekend alternatief voor een orthodontische behandeling. Uw tandarts kan uitsluitsel geven na het bekijken van uw gebit en u dan adviseren wat het beste is. Uw Lumineers zullen de vorm krijgen om uw tanden recht op een rij te laten lijken. Aan de achterkant wat u zelf voelt verandert er dus niets.

   

Q:

Ik heb last van gevoelige tanden, zijn Lumineers een optie voor mij?

A:

Voor Lumineers loopt u geen risico op gevoelige tanden. In tegenstelling tot andere methoden om witte tanden te krijgen worden uw tanden voor Lumineers niet bewerkt. Gevoelige tandstructuren worden zelfs beter beschermd waar Lumineers geplaatst zijn.

   

Q:

Wat is het voordeel van Lumineers ten opzichte van tanden bleken?

A:

Het bleken van tanden geeft wisselende resultaten. Lumineers bieden u een gegarandeerd en tevens permanent resultaat waarbij u zelf exact de kleur kunt kiezen. Bleken met de Sapphire lamp wordt daarbij vaak als aanvulling gebruikt voor de ondertanden die minder zichtbaar zijn als u lacht.
Het bleken van tanden kan mogelijk in enkele gevallen de gevoeligheid van tanden iets vergroten; de Sapphire methode gebruikt hierbij een unieke bleekgel die dit tot een minimum beperkt.

   
Q:

Wat zijn de kosten om de tanden van Lumineers te voorzien?

A:

De kosten bestaan uit twee delen, een deel bedraagt de porseleinen Lumineer en het andere deel is de vergoeding van de tandarts. Omdat elke patient uniek is, vereisen Lumineers maatwerk voor uw gebit. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om vooraf een prijsindicatie te geven voor uw Lumineers.
Wij verzoeken u contact op te nemen met één van de tandartsen die actief met Lumineers werken voor een
vrijblijvend eerste consult. Hij zal u uitgebreid adviseren over de behandeling en daarbij een prijsindicatie geven voor uw gebitsrenovatie.

   
Q:

Hoe lang gaan de Cerinate Lumineers mee?

A:

Klinisch onderzoek op langere termijn wijst uit dat Lumineers meer dan 20 jaar perfect blijven.  Traditionele veneers hebben een levensduur van 5 tot 10 jaar. Als de Lumineers zijn geplaatst door een tandarts die het seminar heeft gevolgd heeft u zonder meer 5 jaar garantie op uw Lumineers.

   
Q:

Kunnen Lumineers verwijderd worden als ik dat wil?

A:

Ja, Lumineers kunnen volledig verwijderd worden. Doordat de tanden niet beslepen hoeven te worden blijven gevoelige tandstructuren intact. Hierdoor is de natuurlijke tand dus nog helemaal in tact en sterk.

  
Q:Hoe lang gaat Snap-on Smile mee?
A:
Op uw Snap-on Smile krijgt u 12 maanden garantie. In de praktijk lopen huidige patiënten echter al jaren dagelijks met hun Snap-on Smile rond. Daar Lumineers de meest duurzame oplossing is voor een permanent wit en recht gebit biedt Snap-on Smile u deze ervaring al voor een fractie van de prijs.

Lumineers permanent witte tanden